Dzisiaj otwarte: Galeria Handlowa 9:00 - 21:00, Hipermarket Auchan 7:30 - 22:00

Kalendarz Wydarzeń

Pokazy kuchni molekularnej i carvingu

Data wydarzenia: 19.07.2014

Gotowanie w ciekłym azocie, fantazyjne dekoracje z warzyw i owoców, eksperymenty z kształtem, kolorem i smakiem potraw… a wszystko to w wykonaniu mistrza kucharskiego Zbigniewa Kurleto z Krakowskiej Szkoły Restauratorów.

Termin: 19 lipca w godzinach 12:00-17:00

W programie m.in.:

- Gotowanie w ciekłym azocie

- Eksperymenty z kształtem, kolorem i zapachem potraw
Kawior z arbuza? A może kolorowe spaghetti z whiskey? W kuchni molekularnej wszystko jest możliwe.

- Degustacje niezwykłych deserów i napojów
Potrawy w formie kapsułek, koralików i pianek - mrożone w ciekłym azocie, żelowane lub smażonych w… wodzie.

- Carving – rzeźbienie w warzywach i owocach
Niezwykłe dekoracje rodem z dalekiej Tajlandii.

- Technika vacum
Gotowanie piersi bażanta polskiego w kawie 100% arabica pochodzącej z Maroka.

Wszystkie atrakcje są bezpłatne.

Pokazy organizowane są dzięki współpracy z Krakowską Szkołą Restauratorów i firmą Zaczarowane Smaki.

Pokazy kuchni molekularnej i carvingu