Kalendarz Wydarzeń
Pokazy kuchni molekularnej i carvingu
Data wydarzenia: 19.07.2014
Gotowanie w ciekłym azocie, fantazyjne dekoracje z warzyw i owoców, eksperymenty z kształtem, kolorem i smakiem potraw… a wszystko to w wykonaniu mistrza kucharskiego Zbigniewa Kurleto z Krakowskiej Szkoły Restauratorów.
Termin: 19 lipca w godzinach 12:00-17:00
W programie m.in.:
- Gotowanie w ciekłym azocie
- Eksperymenty z kształtem, kolorem i zapachem potraw
Kawior z arbuza? A może kolorowe spaghetti z whiskey? W kuchni molekularnej wszystko jest możliwe.
- Degustacje niezwykłych deserów i napojów
Potrawy w formie kapsułek, koralików i pianek - mrożone w ciekłym azocie, żelowane lub smażonych w… wodzie.
- Carving – rzeźbienie w warzywach i owocach
Niezwykłe dekoracje rodem z dalekiej Tajlandii.
- Technika vacum
Gotowanie piersi bażanta polskiego w kawie 100% arabica pochodzącej z Maroka.
Wszystkie atrakcje są bezpłatne.
Pokazy organizowane są dzięki współpracy z Krakowską Szkołą Restauratorów i firmą Zaczarowane Smaki.